Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο Οινοποιείο Καμκούτη στο Βελβεντό

Μετά το οινοποιείο του Γιάννη Ζανδέ, το σχολείο επισκέφτηκε τον Αμπελώνα του Γιάννη και της Μαρίας Καμκούτη.
Ο Γιάννης Καμκούτης, πληθωρικός και χειμαρρώδης, ξενάγησε τους επισκέπτες στους χώρους του οινοποιείου, εξιστορώντας τη γέννησή του και την αγάπη με την οποία το περιβάλλουν εκείνος και η αξιαγάπητη γυναίκα του Μαρία.


Ο χώρος παραγωγής του οινοποιείου στεγάζει το πνευματικό πιεστήριο, τις ειδικές δεξαμενές προζυμωτικής εκχύλισης των λευκών κρασιών, τις ανοξείδωτες δεξαμενές ζύμωσης για τη λευκή και ερυθρή οινοποιηση με αυτόματο σύστημα ψύξης, τις δρύινες δεξαμενές ζύμωσης για την ερυθρή οινοποίηση και τις δεξαμενές σταθεροποίησης.





Ο αμπελώνας του ζεύγους Καμκούτη είναι 60 στρέμματα, τα 50 με Ξινόμαυρο, Merlot, Cabernet Sauvignon και Chardonnay και τα υπόλοιπα 10 με τις τοπικές ποικιλίες Ντόγκο, Κουκούλι, Πετσιάρικο και Τσαπουρνάκο. Η ξενάγηση συνεχίστηκε στην αίθουσα γευσιγνωσίας, όπου οι φιλόξενοι οικοδεσπότες πρόσφεραν καφέδες με βουτήματα και φετινό κρασί, ενώ το τζάκι και τα αστεία του Γιάννη ζέσταναν γρήγορα την ατμόσφαιρα.


Οι ετικέτες του οινοποιείου Καμκούτη είναι:

Κουρίτες λευκός ξηρός οίνος από την ποικιλία Chardonnay. Χαρακτηρίζεται από το λαμπερό χρυσοκίτρινο χρώμα του. Είναι φρουτώδες, φινετσάτο και δροσερό στη γεύση με μακρά επίγευση.
Κουρίτες ροζέ ξηρός οίνος που ξεχωρίζει για το λαμπερό ρουμπινί του χρώμα και τα έντονα αρώματα φρέσκων φρούτων και λουλουδιών. Είναι φινετσάτο και δροσερό, απαλό και ισορροπημένο.
Κουρίτες ερυθμός ξηρός οίνος από Ξυνόμαυρο, Merlot και Cabernet Sauvignon με βαθύ προρφυρό χρώμα, αρώματα φρούτων του δάσους και μπαχαρικών, πλούσια βελούδινη γεύση και επίγευση διαρκείας.

Η επίσκεψη συνεχίστηκε στην αίθουσα εκθέσεων που φιλοξενεί έκθεση ζωγραφικής του Μορφωτικού Ομίλου Βελβεντού με θέμα το σταφύλι και το κρασί.


Γιάννη και Μαρία σας ευχαριστούμε πολύ.












Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τον ιστοχώρο του Αμπελώνα Καμκούτη 
Επικοινωνία: Γιάννης και Μαρία Καμκούτη, τηλ. 24640-31114
Ένα βίντεο από την εκπομπή "Μένουμε Ελλάδα" της ΝΕΤ από επίσκεψη στο οινοποιείο Καμκούτη

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ! ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ!