Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο κανάλι Flash

Την Παρασκευή 20/11/09 το σχολείο μας επισκέφτηκε το τηλεοπτικό κανάλι Flash στην Κοζάνη. Ο γενικός διευθυντής του σταθμού κ. Θεόδωρος Καρυπίδης ξενάγησε τους μαθητές στους χώρους του καναλιού.










Ο κ. Καρυπίδης εξήγησε τη δομή και τα χαρακτηριστικά του καναλιού. Ανάμεσα στα άλλα είπε ότι πρόκειται για έναν tapeless σταθμό, δηλαδή δεν χρησιμοποιούνται κασέτες σε κανένα στάδιο της διαδικασίας, από το ρεπορτάζ - το μοντάζ - το σπικάζ - τη ροή στον άερα, τα πάντα βρίσκονται σε δίκτυα, γεγονός που προσδίδει ταχύτητα στη διαχείριση και την αποθήκευση των δεδομένων.











Τα ειδικά πλεονεκτήματα του συστήματος αυτού είναι ότι με το e-news δίνεται η δυνατότητα σε ελάχιστο χρόνο να κωδικοποιούνται, να ανακαλούνται και να διασταυρώνονται οι πληροφορίες στα αρχεία δεδομένων. Η ιδιότητα αυτή προσδίδει, εκτός των άλλων, εγκυρότητα καθώς και ισχυρά επιχειρήματα στους δημοσιογράφους του σταθμού που ανά πάσα στιγμή μπορούν να ελέγξουν και να τεκμηριώσουν τα ρεπορτάζ τους. Το υλικό που παράγεται είναι σε μορφή high definition, δηλαδή υψηλής ποιότητας ήχου και εικόνας.








Κατόπιν ο κ. Καρυπίδης έδειξε "την καρδιά" του σταθμού. Εξήγησε τη σύνδεση που γίνεται με τα στούντιο στην Καστοριά, την Πτολεμαΐδα και τη Φλώρινα και επέδειξε τα "παράθυρα" που βγαίνουν στον τηλεοπτικό αέρα.









Τελευταίος σταθμός ήταν το μεγάλο στούντιο του σταθμού από όπου βγαίνουν οι περισσότερες ζωντανές εκπομπές του προγράμματος. Οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν από τα τροχήλατα σκηνικά, καθώς και από το μεγάλο video wall το οποίο μετακινείται πάνω σε ένα βαγονέτο για τις ανάγκες των διαφορετικών εκπομπών.









Παρόντες στην ξενάγηση, έτοιμοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις των μαθητών,ήταν επίσης η δημοσιογράφος-παρουσιάστρια κ. Χριστίνα Κοσμίδου και ο τεχνικός κ. Μάρκος Τέττος.
Ευχαριστούμε πολύ.