Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

Εκπαιδετική Επίσκεψη στο Κτήμα Ζανδέ στο Βελβεντό




Την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009 οι μαθητές του ΣΔΕ  Σερβίων ξεναγήθηκαν στο κτήμα Ζανδέ στο Βελβεντό. Ο Γιάννης Ζανδές, ήρεμος και φιλικός, περιέγραψε στους μαθητές και καθηγητές τη διαδικασία απόσταξης στο οινοποιείο του. Ακολούθως έδειξε τις δεξαμενές φύλαξης του κρασιού και εξήγησε τις ιδιαίτερες συνθήκες που απαιτούνται για την παλαίωση.





Στην αίθουσα  γευσιγνωσίας ο Γιάννης Ζανδές πρόσφερε λευκό και κόκκινο κρασί στους επισκέπτες με συνοδεία κράκερ και τυριού.Το ιδιαίτερο της αίθουσας αυτής είναι το παλιό τζουκ μποξ στη γωνία που παίζει παλιές επιτυχίες.


Οι επισκέπτες δοκίμασαν το κόκκινο και το λευκό "Κτήμα Ζανδέ".Το κόκκινο ξηρό "Κτήμα Ζανδέ"  (Merlot, Cabernet Sauvignon και Ξινόμαυρο) παλαιωμένο για ένα έτος σε δρύινα βαρέλια, έχει βαθυκόκκινο ρουμπινί χρώμα με κεραμιδιές ανταύγειες και έντονα αρώματα τριαντάφυλλου, βύσσινου, δαμάσκηνου και κόκκινων φρούτων. Είναι ισορροπημένο και στρόγγυλο με βελούδινη γεύση, ιδανικό να συνοδεύσει μαγειρευτά φαγητά με κόκκινες σάλτσες, κυνήγι και τυριά με δυνατή γεύση.

Το λευκό  "Κτήμα Ζανδέ" (Chardonnay και Malvazia Aromatica) έχει χρυσοκίτρινες ξανθιές ανταύγειες και έντονα αρώματα ροδάκινου, βερίκοκου, αχλαδιού και μελιού. Συνοδεύτει ζυμαρικά, πιάτα με λευκές σάλτσες, πουλερικά, ψάρια, απαλά τυριά και φρούτα.




Ο αμπελώνας του Γιάννη Ζανδέ αποτελείται από 70 στρέμματα βιολογικής καλλιέργειας, όπου καλλιεργούνται κυρίως οι ποικιλίες Ξινόμαυρο, Merlot, Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Syrah,  Malvasia Aromatica, Μαλαγουζιά, Λημνιώνα.




Οι άλλες ετικέτες του κτήματος περιλαμβάνουν το λευκό "Αποστόλων Οίνος" (Μαλαγουζιά και Chardonnay) και το κόκκινο "Αποστόλων Οίνος" (Ξινόμαυρο, Syrah και Λημνιώνα).

Γιάννη, σ' ευχαριστούμε πολύ.
Περισσότερες πληροφορίες για το Κτήμα Ζανδέ πατήστε εδώ
Γιάννης Ζανδές, Βελβεντός Κοζάνης, τηλ.: 24640-32.238